OLEJ KOKOSOWY

 

OLEJ KOKOSOWY
rafinowany bezzapachowy 100% pure
z Filipin
olejek_kokosowy
Olej kokosowy, pozyskiwany z miąższu orzecha kokosowego.
Składa się głównie z nasyconych kwasów tłuszczowych, (zawartość ok. 90%) oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych (jednonienasycone – około 6,5%, wielonienasycone – około 1,5%), witamin  i minerałów.
Najlepiej sprawdza się do smażenia, gdyż ze względu na brak zapachu kokosa, jest bardzo uniwersalny, w wysokich temperaturach nie pali się i nie jełczeje.

Ze względu na swoją stałą postać (poniżej 25’C), olej kokosowy można stosować do smarowania pieczywa lub drożdżówki, świetnie zastąpi również masło lub margarynę w wypiekach.Olej kokosowy posiada też właściwości kosmetyczne, doskonale nawilżając. Możee być stosowany na skórę club jako maseczka czy serum na włosy wzmacniając cebulki.

100% olej kokosowy rafinowany bezzapachowy